FOTO  Mostar: Održana radionica Važnost komunikacije

klub mladih pedagoga
Kluba mladih pedagoga Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Seučilišta u Mostaru u suradnji sa Centrom za dramski odgoj Mostar koji inače obilježava 40 godina postojanja.

Naglasak radionice je stavljen na cjelokupnu važnost komunikacije u svakodnevici i njenim svim aspektima, vrstama i smjerovima u kojima se pojavljuje a posebno ističemo važnost kvalitetne interakcije u u pedagoškom procesu. Cilj nam je bio približiti prvenstveno studentima dramski odgoj na jedan zanimljiv način a to je vlastito iskustvo i nove spoznaje, te im približiti značaj iskustvenog učenja.
Smatramo da je jako važno da svaka osoba nauči jasno i točno iznositi svoja mišljenja te voditi kvalitetan razgovor primjeren jednom akademskom građaninu, ističući pritom odlike bontona i lijepog ponašanja uz poštivanje svake situacije i osobe s kojom komunicira. Ovom radionicom želimo dati svoj doprinos izgradnji međuljudskih odnosa.

Dramski odgoj poučava doživljenim iskustvom te njegovom raščlambom i razmišljanjem o njemu. Kao složen i integrirajući oblik učenja dramski odgoj pomaže djetetu u sljedećem: izraziti i razvijati svoje osjećaje, sklonosti, sposobnosti i stavove, razvijati govorne i izražajne sposobnosti i vještine, razvijati maštu i stvaralačkost, stjecanje i razvijanje društvene svijesti i njezine sastavnice: (samo)kritičnost, odgovornost i snošljivost, razvijanje humanih i moralnih uvjerenja, stjecanje sigurnosti i samopouzdanja, razumijevanju međuljudskih odnosa i ponašanja, naučiti se surađivati, cijeniti sebe i druge te kako steći priznanje drugih
Svi sudionici su dobili potvrdu kojim se potvrđuje da su sudjelovali u radionici, te stekli nova znanja.

Ovim putem se također zahvaljujemo "Print shop"-u Mostar na tehničkoj podršci, našim dragim voditeljima Seadu Đuliću i Amri Prutina te Centru za dramski odgoj na suradnji i podršci u radu Kluba, Fakultetu Prirodoslovno-matematičkh i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, Dekanu prof. dr.sc. Mariju Vasilju te svim studentima koji su prepoznali važnost iste radionice i pedagogijske tematike kojom smo se bavili.

Također, pozivamo i ostale studente da se pridruže radu Kluba! (kontakt mail: [email protected] ili facebook profil www.facebook.com/klub.mladih.pedagoga)