Mostar: Održana javna tribina ‘Gdje je mojih 10 maraka?’

studenti, Sveučilište Mostar, tribina
Naziv se naravno referira na uplatu od 10 maraka, koju su svi studenti dužni ispuniti pri upisivanju godine. Način je ovo, da bivši saziv Predsjedništva Zbora, podnese izvješće o svom radu, što je danas na Filozofskom fakultetu napravio i Vedran Arapović, sada već bivši predsjednik.

Vedran je prezentirao financijsko izvješće prošlogodišnjeg proračuna vezanog za financiranje udruga, dok je Boris Barbarić, sadašnji potpredsjednik Zbora, izložio izvješće s najvećeg projekta, naziva „Dani Zbora".

Predstavljena je jedna nova funkcija, koordinatora za suradnju sa studentskim udrugama, koju će obnašati, Igor Bošnjak, a rasprave je bilo i oko Ureda za Međunarodnu suradnju, čija je koordinatorica Sandra Stojić.

Novi predsjednik Zbora, Vedran Biokšić, predstavio je najveće projekte planirane za ovu godinu, od kojih su najznačajniji Servis za psiho-socijalnu pomoć, tečajevi stranih jezika te projekti „Dani Zbora" i „Dani darivanja", koji će ove godine biti još sadržajniji. U nastanku i razradi je i ideja potekla od strane Zbora, a naravno u suradnji sa Rektoratom, da se pokrene Fond za studente u teškoj materijalnoj situaciji.

Studenti su imali brojna pitanja glede raspodjele novca, školarina i samog financiranja Sveučilišta. Riječi je bilo i o anketama o kvaliteti nastave, koje se uspješno provode na nekim fakultetima, a od ove godine bi trebale zahvatiti cijelo Sveučilište, na čemu će između ostaloga, raditi i Zbor. Kao i većina studentskih rasprava, i današnja je završila vječnom temom studentske pasivnosti.

www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić