FOTO  Mostar: Obilježena jedanaesta obljetnica pogibije makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog

Mostar, Boris Trajkovski, obljetnica

Vijence su položili članovi obitelji poginulog predsjednika Trajkovskog, predstavnici makedonskih i bh. vlasti, makedonskih i bh. oružanih snaga, izaslanstvo EUFOR-a i izaslanstva udruga Makedonaca u BiH.

U ime Grada Mostara vijenac su položili gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, glavna savjetnica Radmila Komadina i načelnici Marina Deronjić, Izet Šahović i Predrag Šupljeglav
Na današnji dan, prije točno jedanaest godina, makedonski zrakoplov, kojim je Trajkovski sa svojim suradnicima putovao na Međunarodnu investicijsku konferenciju u Mostaru srušio se u blizini mjesta Rotimlja, oko 15 kilometara jugoistočno od Mostara. U nesreći je poginulo svih devet putnika i članova posade.

Nakon polaganja vijenaca na Matića brdu, gradonačelnik Bešlić primio je u Graddskoj vijećnici članove obitelji pokojnog predsjednika Trajkovskog i predstavnike Ministarstva vanjskih poslova Republike Makedonije i Ureda predsjednika Republike Makedonije.
Oni su zahvalili gradonačelniku Bešliću za sve ono što je on osobno i Grad Mostar učinio u proteklih 11 godina, da se na dostojan način obilježi stradanja predsjednika Trajkovskog.