Mostar: Obilježena 22. obljetnica stradanja osam pripadnika HVO-a

Mostar, HVO, obljetnica
U spomen na stradale, danas je služena Sveta misa zadušnica na kojoj su, uz obitelji i prijatelje ubijenih, nazočili i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Obilježavanju ove obljetnice stradanja sudjelovalo je i izaslanstvo HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora (HNS) predvođeno glavnim tajnikom HDZ-a BiH Vladom Džoićem i predsjednikom Glavnog vijeća HNS-a dr. Božom Ljubićem.

Prije 22. godine u dvorištu prijeratne Treće osnovne škole danas mostarske Gradske vijećnice na Bulevaru, na prvoj crti razdvajanja u Mostaru, poginulo je osam pripadnika Vojne policije HVO-a Livno. Po završetku rata, na mjestu pogibije postavljen je drveni križ iz Livna ,koji je godinama svjedočio i pokazivao mjesto na kojem je 17. rujna 1993. poginulo osam mladih pripadnika 2. lakojurišne bojne Vojne policije HVO-a Livno.

Kasnije je postavljeno spomen obilježje u obliku stećka djelo je akademskog kipara Andreja Gvozdena i na njemu su uklesana imena poginulih branitelja . "Navik on živi ki zgine pošteno", piše u priopćenju.