Mostar: Nova vijećnica zjapi prazna, a plaćaju se sjednice gradskog vijeća u zgradi federalnih institucija!

Mostar, Gradska vijećnica, pucnjava, HDZ BiH, Mostar, Mostar, Gradska vijećnica, komunalno, klub Bošnjaka, Gradsko vijeće Mostar, Mostar, Gradska vijećnica, vjenčanje
Prema svemu sudeći, gradske vlasti u njoj ne namjeravaju do daljnjeg održavati sjednice vijeća, nego će i dalje, iz ionako osiromašenog proračuna, izdvajati novac za plaćanje drugih dvorana za održavanje sjednica.

Tako će pored vlastite zgrade za koju su potrošeni milijuni maraka, što od domaćih, što od stranih investitora, radije davati novac drugim ustanovama te je sve izvjesnije kako ovaj saziv Gradskog vijeća u novoj zgradi neće održati nijednu sjednicu.

Tako su i zadnje dvije sjednice održane u dvorani zgrade Vlade Federacije BiH u Mostaru, a ranije su sjednice održavane u prostorijama mostarskog Centra za kulturu.

Kako doznaje Dnevni list, u Gradskom vijeću za svaku sjednicu održanu u podstanarstvu iz proračuna se izdvaja oko 300 KM, bilo da se sjednica održava u Centru za kulturi ili u zgradi federalne Vlade.

Službeno opravdanje u Gradskom vijeću za neodržavanje sjednica u vijećnici jest to da vijećnica još uvijek nije "tehnički" spremna da se u njoj održavaju sjednice.

Urađena je dvorana za zasjedanje, ali sve tehničke stvari još nisu gotove da bi se sjednice održavale onako kako je to planirano, kazali su za Dnevni list u Gradskom vijeću, ali ona se, ukoliko se hoće, može održati na onaj način na koji to čine i sad u Centru za kulturu zgradi Vlade FBiH.

Istina je, pak, u tome, iako se ne žele priznati, da većina gradskih vijećnika bojkotira gradsku vijećnicu iz razloga što su pred njom postavljeni spomenici s obilježjima hrvatskog i bošnjačkog naroda, navodi Dnevni list.