Mostar: Ništa od izgradnje zgrade na Rudniku

Mostar: Ništa od izgradnje zgrade na Rudniku

Godinama je ovaj objekt bio devastiran i napušten te je postojao strah od urušavanja. Sada se spomenuti objekt ruši, a u pojedinim medijima pojavila se priča kako će u ovom dijelu grada ‘niknuti' još jedna u nizu zgrada koje se u posljednje vrijeme u sve većoj mjeri grade u Mostaru. 

Bez plana

No, iz Zavoda za prostorno uređenje grada Mostara ističu kako o takvim informacijama nemaju nikakvih saznanja.

- Zavod za prostorno uređenje nema nikakvih informacija o zahvatima na spomenutoj lokaciji jer Vijeće grada Mostara nije donijelo u proteklom razdoblju niti jednu odluku o izradi regulacijskog plana za navedeno područje na kojem bi se definirali konkretni zahtjevi, naveo je Salem Bubalo, ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje, koji je istaknuo kako od postojanja Zavoda o ovoj lokaciji te izgradnji zgrade na ovom području nije bilo govora. Iako se u medijima više puta navodilo kako će se i ovo područje pretvoriti u još jedan stambeni objekt, izgleda kako do toga ipak neće doći, a kako je Bubalo istaknuo, ne postoji nikakav plan za ovaj dio grada. U više navrata pokušali smo kontaktirati načelnicu Odjela za urbanizam i građenje grada Mostara Marinu Deronjić, no nije odgovarala na naše pozive.

Rušenje objekta

Ipak, ostaje za vidjeti što će se izgraditi na ovoj lokaciji, te prema kojim propisima s obzirom na to da u regulacijskom planu nije ništa predviđeno na tom području. Za sada je jedina sigurna informacija kako se ovaj objekt ruši, a što će ‘niknuti', te po kojim planovima, ostaje za vidjeti.

Dnevni list