Mostar: Ništa od izgradnje zgrade na Rudniku

Mostar, Hum, brkanovo brdo, Mostar, gradsko vijeće, statut, duhan, Mostar, Mostar, djeca, djeca sa posebnim potrebama, danijel vidović, Mostar, gradsko vijeće, izbori, Mostar, statut, Ljubo Bešlić, Veselin Gatalo, policija, Mario Šulenta, nekretnine, stanovi, ZZO HNŽ, rasvjeta, javna rasvjeta, Radmila Komadina, Mormonska crkva, Gradska uprava Mostara, Mostarski proračun, Miljenko Zovko, Ljubo Bešlić, dijeta, hrana i piće, debljina, obitelji, siromaštvo, siromašni, grijanje, mostar bus, škole, Grad Mostar, Mostar, gradsko vijeće, Mostarski gradonačelnik, Ljubo Bešlić, Federacija BIH, nekretnine, nekretnine stanova u mostaru, promet nekretninama, Policijski dužnosnici, prosvjed, Rudnik, Mostar, Mostar, javni WC, Katarina Zovko Ištuk, Mostar, pjesma, stanovi, Mostar, iznajmljivanje, Mostar, potpisivanje peticije, peticija, Mostar, Udruga Vrisak, peticija, Silente, Udruga Vrisak, Udruga građana Vrisak , koncert, Mostar, tumor, Mostar, stanovi

Godinama je ovaj objekt bio devastiran i napušten te je postojao strah od urušavanja. Sada se spomenuti objekt ruši, a u pojedinim medijima pojavila se priča kako će u ovom dijelu grada ‘niknuti' još jedna u nizu zgrada koje se u posljednje vrijeme u sve većoj mjeri grade u Mostaru. 

Bez plana

No, iz Zavoda za prostorno uređenje grada Mostara ističu kako o takvim informacijama nemaju nikakvih saznanja.

- Zavod za prostorno uređenje nema nikakvih informacija o zahvatima na spomenutoj lokaciji jer Vijeće grada Mostara nije donijelo u proteklom razdoblju niti jednu odluku o izradi regulacijskog plana za navedeno područje na kojem bi se definirali konkretni zahtjevi, naveo je Salem Bubalo, ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje, koji je istaknuo kako od postojanja Zavoda o ovoj lokaciji te izgradnji zgrade na ovom području nije bilo govora. Iako se u medijima više puta navodilo kako će se i ovo područje pretvoriti u još jedan stambeni objekt, izgleda kako do toga ipak neće doći, a kako je Bubalo istaknuo, ne postoji nikakav plan za ovaj dio grada. U više navrata pokušali smo kontaktirati načelnicu Odjela za urbanizam i građenje grada Mostara Marinu Deronjić, no nije odgovarala na naše pozive.

Rušenje objekta

Ipak, ostaje za vidjeti što će se izgraditi na ovoj lokaciji, te prema kojim propisima s obzirom na to da u regulacijskom planu nije ništa predviđeno na tom području. Za sada je jedina sigurna informacija kako se ovaj objekt ruši, a što će ‘niknuti', te po kojim planovima, ostaje za vidjeti.

Dnevni list