FOTO  Mostar: (Ne)kultura parkiranja u Vukovarskoj ulici

parking, Mostar

Naime, ja živim u Vukovarskoj ulici u Mostaru, u kojoj vlada krajnja nekultura parkiranja. Gosti kafića redovito prakiraju na autobusno stajalište, s tim da zauzimaju i trotoar predviđen za pješake (vrlo često su tu parkirana i sama policijska vozila).

Nerijetko se dogodi da su automobili parkirani i na samoj pješačkoj traci, tako da je kretanje pješacima krajnje onemogućeno. Ali najveći problem stvaraju teretna vozila koje vlasnici SVAKI DAN parkiraju na trotoaru preko puta autobusnog kolodvora.

Ti nesavjesni vozači parkiraju kamione na samom trotoaru od ruba do ruba i blizu samog skretanja, tako da mi koji izlazimo s autima na tom raskrižju svakodnevno imamo probleme, i svakodnevno riskiramo prometnu nesreću, jer ne vidimo auto koje nam dolazi u susret dok ne izađemo na pola ceste.

Napominjem da tom prometnicom automobili voze 50-60, pa i više ( uprkos ležećem policajcu). Iz slika je također vidljivo da pored kamiona ne može proći ni pješak, a kamoli žena s djetetom u kolicima, i ako prođe to je cestom ugrožavajući time i svoj i djetetov život.

>>FOTO: (Ne)kultura parkiranja u Mostaru

>>Mostar: Kultura parkiranja službenih automobila

>>Foto: Mostarski vozači ili kako uštedjeti marku za parkiranje

Zato apeliram na policiju da što prije riješe ovaj problem dok ne bude prekasno.