Mostar: Najava predstava od 18.09. do 21.09. na Maloj sceni HNK

Ljepotica iz Leenanea
Ljepotica iz Leenanea
... u okviru1. Međunarodnog teatarskog festivala mlade publike „Korzo" u organizaciji Mostarskog teatra mladih.

Četvrtak, 18.09.2014.

„LJEPOTICA IZ LEENANEA"
HNK Mostar
Režija: Segor Hadžagić
Uloge: Jelena Kordić Kuret, Sanda Krgo Soldo, Robert Pehar, Bojan Beribaka

Ljepotica iz Leenanea je crna komedija s elementima melodrame i horora, koja tematizira odnos usidjelice Maureen i njezine majke Mag koje žive na brdu u malom mjestu Leenaneu, na zapadu Irske u okrugu Galway, tamo gdje je mnoga ljeta kao dječak znao provoditi i sam autor - Martin McDonagh. U toj irskoj provinciji svatko zna sve o svakome, ali neke su tajne ipak dobro čuvane. Svakodnevicu McDonaghovih dama sastavljenu od redovitih svađa potpuno preokrene neočekivani dolazak nekadašnjeg prijatelja koji se zaljubi u Maureen.
Martin McDonagh u ovoj priči kroz odnos majke i kćeri uspjeva prikazati sve objektivne i subjektivne okolnosti promašenog i nedosanjanog sna, osobnog, socijalnog i nacionalnog.

Petak, 19.09.2014.

Međunarodni teatarski festival mlade publike „Korzo"-MTM Mostar
„DžEPOVI PUNI KAMENJA"
Teatar SARTR, Sarajevo uloge: Igor Skvarica,Adi Hrustemović.

„Džepovi puni kamenja" je priča o dvojici statista Džeku i Čarliju, koji se slučajno upoznaju dok statiraju na velikom holiwoodskom filmu, koji se snima u malom selu u Irskoj.Pored glavnih junaka,upoznajemo stanovnike siromašne irske pokrajine koji također sudjeluju u snimanju, te filmadžije iz najveće svjetske industrije zabave. Ovaj tekst savršeno suprostavlja u umjetnost i život u nama mentalitetski bliskom tragikomičnom mixu.

Subota, 20. 09.2014.

Međunarodni teatarski festival mlade publike „Korzo"-MTM Mostar
„ONE GIRL SHOW"
Marta Bereš
Pozorište Kosztolanyi Dozse Subotica

Marta Bereš facinantna glumica velikog talenta, u ovoj predstavi priča sve priče našeg vremena- o nastajanju svih problema komunikacije u svijetu glume i kazališta, o licemjerju i gubljenju identiteta i o teškoćama borbe za taj identitet.

Nedjelja, 21.09.2014.

Međunarodni teatarski festival mlade publike „Korzo"-MTM Mostar
„JANEZOVA PASIJA"
Gledališče Glej, Ljubljana

„Janezova pasija" je politički satirična predstava koja na uzvišen način pasije prati domovinski život izmišljenog slovenskog političara od njegovog djetinjstva do vrhunca života. Na svom putu do vrhunca života Janez prolazi kroz većinu aktualnih političkih tema kao što su rat za samostalnost države, gospodarska kriza,odnosi sa susjednim državama,problematika manjina,korupcija,nepotizam,borba za vlast i manipulacija medijima.


Sve predstave počinju u 20 sati a ulaznice se mogu rezervirati :
- na broj telefona 063 317 348
- putem inboxa na Facebook stranici HNK Mostar
- e-mailom: [email protected]

Ulaznice po cijeni od 10 KM, za učenike.studente i umirovljenike 5 KM, također se mogu kupiti na blagajni kazališta radnim danom od 10 do 15 sati te sat vremena prije početka predstave.