Mostar: Nada iz Ilića zmiju otrovnicu skuhala u perilici za rublje

Kad je perilica oprala prethodno ubačene plastične klompe i prostirač ispred ulaznih vrata, Nada je tek tad vidjela žuto- zeleno prošaranu zmiju na gumi poklopca, piše pogled.ba.
- Začudilo me otkud zmija pa sam se sjetila da je vjerovatno bila sklupčana u jednoj od klompi koje su stajale pred ulaznim vratima. Njih sam stavila na pranje zajedno s prostiračem za obuću i pri tome mi nije bilo ni na kraj pameti da u ruci držim zmiju. Bila je duga više od 30 centimetara. Nisam se toliko ustrašila. Zmija se najposlije skuhala u perilici, ali je i dalje bila u komadu. Zvala sam susjede pa smo se smijali uz kavu, a onda sam bacila zmiju u obližnju šumu, odakle je i došla.

Nije jestiva - uz osmijeh nam je prepričavala Nada, koja se u jednom trenutku nesvjesno našla u smrtnoj opasnosti.
Kako kaže, ranije nije imala tako bliskog susreta s otrovnicom, iako joj se obiteljki dom nalazi uz šumu u blizini Žovnice, ceste između Mostara i Širokog Brijega. Valjda je ovo i zadnji slučaj ovoljetne zabilježene invazije zmija o kojoj se već govorilo u Hercegovini, gdje se još prepričavaju ovosezonske jezive priče o zmijama koje su zaticali u kuhinjama, ispod kreveta, na prozorima.-