FOTO  U Mostaru na Španjolskom trgu jutros organiziran Socijalni dan

Mostar, Ljubo Bešlić

Prigodnim riječima obratio im se mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić. On je izrazio zadovoljstvo što se projekt održava i ove godine u Mostaru te da u njemu sudjeluje veliki broj kako učenika i škola tako i institucija i firmi koju daju konkretnu podršku ovom projektu.

A cilj ovog projekta je pružiti priliku mladima da u radnoj sredini steknu nova iskustva koja će biti od praktičnog značaja u njihovoj profesionalnoj budućnosti, te za zarade novac i odluče o raspodjeli sredstava, što će razviti njihovu odgovornost i brigu za druge. Projekt se realizira u 54 grada u BiH.

Iz svake škole u prosjeku sudjeluje 20-tak učenika. Iz Mostara sudjeluje 220 učenika iz 12 srednjih škola. Oni će biti raspoređeni na poslove u 34 firme i institucije. Ukupno će u cijelom projektu sudjelovati oko stotinu srednjih škola s oko 1700 mladih. Dnevnica za učenike iznose 20 KM, a će biti uplaćene na jedinstveni projektni žiro - račun. Na Sajmu ideja u Sarajevu 13. studenoga svaka škola će predstaviti svoj projekt. Prva tri najbolja projekta bit će nagrađena. Organizatori projekta su udruženje INFOHOUSE, zajedno sa svojim partnerima, a među kojima je i Grad Mostar.