FOTO  Mostar: Na Filozofskom fakultetu održana prezentacija o mogućnostima studiranja u Francuskoj

Mostar, Filozofski fakultet, studiranje, Francuska
Dekan Filozofskog fakulteta dr. sc. Zoran Tomić je istaknuo kako je izborni kolegij Francuski jezik početak nečega što možda u budućnosti možemo postići, a to je da imamo Studij francuskog jezika na Filozofskom fakultetu.

„Za nas su kapitalne razmjene da studenti mogu otići u Francusku i tamo steći određena, konkurentna znanja koja će poslužiti za naše društvo", kazao je dekan Tomić.

Ovom prigodom studenti Sveučilišta u Mostaru, koji uče francuski jezik, dobili su članske iskaznice s kojima u Francuskome Institutu u Bosni i Hercegovini imaju pristup knjižnici i kulturnim manifestacijama te su im dodijeljeni priručnici koji će im pomoći daljnjem obrazovanju.

Veleposlanica Francuske u Bosni i Hercegovini Claire Bodonyi je naglasila kako je danas jako poželjno studirati negdje drugo za vlastiti napredak i profesijute je dodala kako nije obvezno poznavanje francuskog jezika da bi se studiralo u Francuskoj.

Željka Divković, iz Ureda Campus France BiH studentima je objasnila koje su mogućnosti studiranja u Francuskoj za studente iz Bosne i Hercegovine te je rekla kako je Francusko visoko školstvo jedno od najjeftinijih zemalja u svijetu.