FOTO  Mostar: Mještani Bakijine luke noćima ne spavaju zbog straha od poplave

Stoga mještani, poučeni ranijim iskustvom, prate s velikom neizvjesnošću rast vodostaja rijeke.

Mira Pranjić kaže da već nekoliko noći mirno ne spava, a kad utone u san, vrlo brzo je probudi košmar i strah, zbog čega i po noći ustaje pogledati u kakvom je stanju Neretva.

Međutim, nije drukčije ni kod njezinih susjeda, piše Dnevni List, koji su, prema svojim parametrima, utvrdili da se jučer do podneva vodostaj rijeke podigao za metar i pol. Kako kišne oborine nisu jenjavale ni tijekom popodneva, strah mještana Bakijne luke samo je rastao, kao i ogorčenje prema vodećim ljudima grada Mostara što nikad nisu poduzeli nikakve mjere predostrožnosti da bi se nove katastrofe spriječile.

Strah od pomisli da naselje doživi još jednu poplavu mještanima je već zadavala glavobolje, jer, kako smo u razgovoru s njima doznali, naknade šteta koje su nastale prije tri godine još nisu u cijelosti svima isplaćene.

Oni koji nisu imali novca za odvjetnike, kako kažu mještani, nisu nikad ništa ni naplatili, pa su svoje domove morali obnavljati sami i bez ičije pomoći, što, kažu, sada ne bi mogli ni podnijeti