Mostar: Mini simpozij o novostima u ginekologiji

Simpozij su organizirali Sveučilišna klinička bolnica Mostar i Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru, a predavači su prof. dr. sc. Velimir Šimunić, prof. dr. sc. Slavko Orešković i doc. dr. sc. Slobodan Mihaljević.

Dr. Slavko Orešković kazao je za Fenu kako će na simpoziju biti riječi o temama iz humane reprodukcije, uroginekologije i ginekološke anestezije.

"Već duži niz godina, otkad postoji Medicinski fakultet u Mostaru, dolazimo iz naše Katedre za ginekologiju i opstetriciju s Medicinskog fakulteta u Zagrebu i pokušavamo mladim studentima pokazati novije spoznaje iz ginekologije i opstetricije, a ujedno i kolegama, od kojih je većina završila svoje specijalizacije u našoj kući, pokazati neke stvari koje mi radimo trenutno u Hrvatskoj, neke stvari koje smo usvojili iz svjetskih centara i pokušati ih prenijeti i ovdje, što oni vrlo rado usvajaju, tako da postoji jedna dobra dugogodišnja suradnja između nas i njih", kazao je Orešković.

On je dodao da je riječ o suvremenim temama te kako se nada da će na simpoziju kazati neke nove stvari, koje će kolege u Mostaru akceptirati i primijeniti u svakodnevnom radu.

Simpozij je organiziran u suradnji s Liječničkom komorom HNŽ/K.