Mostar: Međunarodni dan osoba s invaliditetom

osobe s invaliditetom, Mostar, dan, osobe s invaliditetom, invalidi, mladi sa invaliditetom
Nakon donošenja navedene rezolucije, UN-ova Komisija za ljudska prava pozvala je zemlje članice da ističu obilježavanje 3. prosinca: "s ciljem postizanja punog i jednakog uživanja ljudskih prava i sudjelovanja osoba s invaliditetom u društvu".

Od tada do danas po cijelom svijetu sve javne ustanove, institucije, udruge i humanitarne organizacije koje skrbe za osobe s invaliditetom, u skladu s vlastitim mogućnostima obilježavaju ovaj dan raznovrsnim programom.

U Mostaru se ove organizacije i udruge već tradicionalno okupljaju na nekom od javnih prostora na kojima javnosti predstave vlastite aktivnosti i rukotvorine koje nastaju u njihovim radionicama za osobe s invaliditetom.

Ovogodišnji program održava se u prodajnom centru Mepas Mall u Mostaru. Na prvom katu spomenutog centra okupit će se ustanove i udruge iz grada Mostara koje skrbe za osobe s invaliditetom. Tijekom dana svi posjetitelji mogu se upoznati s radom pojedinih udruga i ustanova, te kupiti neke od izloženih rukotvorina koje su izrađene u radionicama za radnu terapiju i rehabilitaciju osoba s invaliditetom. Početak programa je u 9,00 sati.

Želimo senzibilizirati javnost sa situacijom u kojoj se nalaze osobe s invaliditetom, problemima s kojima se susreću, te promovirati udruge i organizacije koje na organiziran način djeluju i skrbe za ovu populaciju.

Podržimo zajedno osobe s invaliditetom koje su u našem društvu još uvijek nepravedno zanemarene.