Mostar: Mediji opet “proganjali” unuka korejskoga lidera

Podsjetit ćemo, Kim Han Sol pohađa Koledž Ujedinjenog svijeta (UWC) u Mostaru, smješten u zgradi mostarske gimnazije, piše infoneretva.

Brojne televizijske ekipe, kako doznajemo, jučer su se i tijekom današenjga dana zanimale i tražile mladoga unuka preminuloga korejskoga diktatora. Tako je večeras za Kim Han Solom, doznali smo, tragala novinarska ekipa jedne japanske televizijske postaje.

No novinari su ovoga puta bili neuspješni, jer je mladi Kim, poput ostalih svojih vršnjaka iz brojnih zemalja, a koji pohađaju UWC u Mostaru, još u petak napustio naš grad i otišao na raspust, no još se ne zna kamo je otišao.

Iz novinarskih se krugova doznaje kako su TV-ekipe radile "sačekuše" na dva mjesta u Mostaru gdje spavaju učenici UWC-a, a tražili su ga i u nekoliko kafića, u koje oni često zalaze.

Inozemne je medije posebice zanimalo kako je mladi Kim Han Sol doživio djedovu smrt, te da li on koristi pogodnosti "zapadnjačke" civilizacije - poput mobitela, "Facebooka", kafića, piva cigareta - u odnosu na njegove vršnjake iz Sjeverne Koreje kojom je desetljećima vladao njegov djed. Ta je zemlja, inače, u medijima poznata po tomu što posjeduje atomsko naoružanje no ima poteškoća prehraniti svoje stanovništvo.

Podsjetimo, Kim Han Sol je sredinom listopada po prvi puta bio u središtu pozornosti medija u BiH, kada je došao u Mostar studirati u UWC-u. Još tada su ga iz UWC-a - kao maloljetnika - pokušali spasiti od novinarske "hajke", no bezuspješno, poštoje nekoliko TV kuća uspjelo ga "uloviti" i snimiti čak izjavu mladoga Kima.