FOTO/VIDEO  Mostar: Ljudi smeta li Vam što nam je grad deponija smeća?

Pismo našeg sugrađanina upućeno javnosti prenosimo u cijelini:

"Prošli tjedan sam napravio jedan krug sjevernim predgrađima i ostao šokiran smećem na svakom koraku, a kao šlag na kraju je deponija iza bivšeg centra Merkur u Vrapčićima, koja je sakrivena od očiju kupaca, pa se postavlja pitanje kako takav centar može raditi ako ne poštuje osnovne zakone koji se tiču ekologije i zbrinjavanja otpada koji se stvara usljed raspakiranja ambalaže.

Vjerujem da ovo nije jedini slučaj u Mostaru i okolini. Međutim, više zabrinjava ravnodušnost građana, kao i njihovih predstavnika u vlasti grada, koji su apsolutno ravnodušni i o ovome se nigdje ništa gotovo da i ne govori.

Nije mi jasno, koliko se god trudio da shvatim, da je Mostar u 21. stoljeću toliko prljav i zapušten, da se ne može mjeriti ni sa jednim gradom. Za ovakvo stanje nema izgovora. Kese i boce na svakom koraku, metru, centimetru. Kada se dođe sa strane prvo što čovjek primjeti je količina smeća. Pa dobro ljudi, smeta li vam ovo ili vam je svejedno?

Blago gradonačelniku i njegovim suradnicima kad imaju ovakve građane koji ih ništa ne pitaju, mirni su za svoje mandate i narednih 20 godina.

Jadno i očajno. Stavite u potpis koga hoćete, imena nisu bitna, svi smo u jednoj velikoj deponiji smeća".