Mostar: LDA organizira finalnu konferenciju projekta "Mo.Star t-v"

Na konferenciji će, kako je saopćeno iz LDA, biti predstavljeni rezultati projekta, te će premijerno biti prikazan dokumentarni film pod nazivom "Sjene u gradu svjetlosti", s temom javnih prostora u gradu Mostaru, koji je urađen od strane polaznika škole video novinarstva, čiju je realizaciju uspješno vodio g. Gianpaolo Rampini, italijanski redatelj.

"Projekat je finaliziran od strane talijanske regije Friuli Venezia Giulia, lider partner je provincija Gorizia, a implementira se u saradnji s partnerima iz Italije: NVO Kallipilis, Associazione della Stampa del Friuli Venezia Giulia i Fondazione Luchetta Ota D'Angelo Hrovatin (O.N.L.U.S.) i Fonda za audiovisualizaciju i FVG RAI (ured u Trstu), te partnerima iz BiH: Agencijom lokalne demokratije (LDA) Mostar i Udruženjem za poduzetništvo i posao LiNK Mostar.

Nakon godinu dana uspješne implementacije, projekat će biti uokviren s tri finalna događaja koji će se organizirati u Mostaru i Goriziji", navodi se u saopćenju.

Konferencija za novinare na kojoj će biti prezentirani rezultati projekta bit će održana u ponedjeljak, 14. ožujka u 11 sati u OKC-u "Abrašević".

(Fena)