FOTO  Mostar: Kutijice koje promoviraju žene

žene, Mostar
Budi Muško Klub Mostar, koji djeluje u okviru nevladine organizacije 'Snaga Mladih / Youth Power', proveo je danas akciju podjele kutijica povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena. Akcija koja je provedena u tržnom centru 'Mepas Mall', pored isticanja vrijednosti i važnosti žene nastoji približiti građankama i građanima ideologiju i rad ovoga kluba osnovanog 2009. godine.
Kutijice koje su dijelili djevojke i mladići su sadržavali slatkiš i kratku biografiju žena koje čine promjene u BiH danas. Kroz akciju je promovirano 17 djevojaka iz cijele BiH; sportašice, političarke, prvakinja u hip-hop plesu itd.

Budi Muško Klub Mostar djeluje u sklopu projekta „Inicijativa mladića - Promoviranje zdravijih životnih stilova među mladima u BiH ospravajući rodne stereotipe". Projekat je podržan od strane Vlade Švicarske i OAK Fondacije. Projekat se implementira uz podršku CARE International Balkans i partnerskih organizacija: Snaga Mladih / Youth Power iz Mostara, Perpetuum Mobile iz Banja Luke i Asocijacija XY iz Sarajeva.