Mostar: Kada će policija početi kažnjavati bahate vozače sa upaljena sva četiri?

Mostar, parking, Mostar, parking, pauk, policija, Mostar, promet

Ja kao i većina sugrađana dajemo punu potporu  naporima policije u pokušajima da  se konačno dovede red na gradske prometnice. Pozdravljam i odobravam posljednje akcije kažnjavanja nesavjesnih vozača koja svoja vozila ostavljaju na nepropisna mjesta, i nadam se da će se to nastaviti sve do vremena kada se naučimo kulturi življenja u velikom gradu.

Nažalost sve dobro što policija radi posljednjih mjeseci pada u vodu jer ništa se ne čini na sprječavanju ostavljanja vozila na sred vrlo frekventnih prometnica. Grad je pun vozila čiji nesavjesni vlasnici misle da je dovoljno upaliti sva četiri svjetla i otići negdje obavljati svoje privatne poslove. Njih očito ne interesiraju drugi sudionici u prometu koji moraju biti dobri "slalomaši" da bi obišli sva ostavljena vozila na prometnicama.

Sinoć sam bio svjedokom prometnog kaosa u ulici Stjepana Radića, u kojoj je na nekoliko mjesta došlo do zastoja zbog „gospode" kojima je teško ostaviti svoje vozilo na javni parking. Prvi zastoj se desio kod ljekarne u blizini Mercatora gdje je "gospodin" svoje vozilo ostavio samo nekoliko metara od semafora i otišao u ljekarnu. Samo pedesetak metara dalje druga ljekarna samo u suprotnom traku, a i ispred nje se šepuri bijesno vozilo sa upaljena sva četiri. Preko puta dama u džipu čeka nekoga da izađe iz tržnog centra, ona čak nije ni upalila ta famozna sva četiri. Nekoliko metara dalje Hypo banka i bankomat na kojem ne piše da je bankomat za vozače, ali to nije spriječilo čovjeka da tu ostavi vozilo i lijepo ode po svoj novac, kao ni vlasnika vozila par metara od toga koji je očito otišao u kladionicu odigrati svoj listić. Tome nije kraj, jer još jedan automobil stoji u istoj ulici pred prodavaonicom cipela, čija je vlasnica očito otišla u shoping ne mareći što joj je vozilo na sred prometnice.

Napominjem da se ovo desilo sinoć oko 18 sati u petak, kada je gotovo radno vrijeme i kada nisu najveće gužve u gradu, a stanje za radnog vremena u ulici Stjepana Radića puno je gore i sliči katastrofi. Sve to je puno žalosnije jer se dešava na očigled djelatnika policije koja očito tolerira praksu upali sva četiri i ostavi auto gdje hoćeš. Isto je ili slično i u ostalim gradskim ulicama u kojima postoje ljekarne, bankomati i kladionice.

hercegovina.info