FOTO  Mostar: Jutro donijelo nove probleme gradu na Neretvi

Mostar, snijeg, Pero Pavlović, Stožer civilne zaštite Grada Mostara

Rano jutros prije 7. sati ulice su bile puste, a izašli su samo oni koji baš moraju. I dalje je na snazi zabrana prometovanja osobnih vozila po gradskim prometnicama, tako da možete sresti samo vozila nadležnih službi.

Na svim raskrižjima u gradu policija provjerava vozila, te ona koja nemaju dozvolu isključuje iz prometa. Puše jaka bura koja nosi snijeg na sve strane, tako da pješaci imaju dosta problema sa kretanjem. Semafori još uvijek rade.

>>Noć u bijelom Mostaru

>>FOTO VIDEO:Mostar ovo još nije doživio

>>FOTO:Sunce i snijeg "okupali" sjeverni dio Mostara

>>FOTO: Mostar: Sunce izmamilo na snijeg tisuće Mostaraca

Glasnogovornik Stožera Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije Pero Pavlović rekao je Srni da su osigurani prilazi Kliničkoj bolnici Mostar i Regionalnom medicinskom centru ''Dr Safet Mujić''. On je dodao da je napravljen mali heliodrom za slijetanje helikoptera koji će dovoziti hitne slučajeve iz odsječenih mjesta.

Šest osoba jučre je dovezeno helikopterima u KBC Mostar.

Pavlović kaže da je stanju u županiji slično jučerašnjem, da su sve raspložive službe na terenu i da pokušavaju očistiti ulice i magistralne puteve, ali da normalna komunikacija još nije moguća.

On apeluje da građani nigdje ne polaze automobilima ukoliko to nije hitna potreba, posebno ne u pravcu Sarajeva.

Prema riječima Pavlovića, put od Mostara do Jablanice prohodan je samo jednom trakom, ali je situacija takva da se ne zna hoće li biti prohodna za 15 minuta.

Spašene su sve osobe koja su bila zametena i blokirana i u hotelu ''Ero'' u Mostaru i još nekim objektima nalazi se oko 150 osoba koja tu čekaju stabilizaciju prilika, dodao je Pavlović.

U pomoć civilnoj zaštiti uključile su se gorske službe spšavanja koje će ljudima u nevolji pomagati i dostaviti hranu i lijekove.

U Mostaru je u subotu proglašeno stanje elementrane nepogode, a županijska Vlada jučer je odlučila da ponedjeljak i utorak budu neradni dani, te donijela odluku o zabrani prometa.

hercegovina.info