Mostar: Jedan narcis - jedan život

Mostar

Sva prikupljena sredstva od prodaje narcisa namijenjena su organizatoru manifestacije, Udruzi "Novi pogled" iz Mostara i to za održivost rada te udruge kao i razne vidove pomoći za oboljele žene.

Dvanaestu po redu manifestaciju otvorila je Ivana Bunoza, izvršna direktorica Elektroprivrede HZ HB d.d. Mostar koje je pokrovitelj spomenute manifestacije. Bunoza je istaknula kako sve veći broj žena obolijeva od malignih bolesti, a vrlo često im nije dostupna adekvatna zdravstvena zaštita.
Direktorica Udruge "Novi pogled" Maja Memić kazala je kako se ovom manifestacijom žele upoznati građani o važnosti prevencije kod malignih oboljenja, posebice raka dojke te kako je poseban naglasak ovogodišnje manifestacije stavljen na probleme s kojima se susreću.
- Od 9 mjeseca u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar nije u funkciji mamografski aparat te se pacijentice upućuju u bolnicu u Južnom logoru ili na privatne preglede, a nitko ih ne pita imaju li one novac za te preglede.
Posebno upozoravamo Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ-a i na neadekvatan sastav liječničkog povjerenstva jer u svom timu nemaju niti onkologa niti hematologa kada se određuje daljnji tretman liječenja onkološkog pacijenta i naravno, primarno, upozoravamo na nerad multidisciplinarnog tima pri onkološkom odjelu - kazala je Memić.
Prigodom manifestacije nazočnima se obratio i ravnatelj Doma zdravlja Mostar dr. Davor Pehar, izrazivši zahvalnost članicama Udruge "Novi pogled" koje, kako je kazao, već dvanaestu godinu organiziraju ovu manifestaciju i nastoje "probuditi" institucije, prije svega zdravstvene, na način da im ukazuju na potrebu da podrže njihov rad.Pehar je ukazao na važnost prevencije te izrazio nadu kako će Udruga "Novi pogled" dobiti zasluženo priznanje i potporu svih koji u ovom društvu mogu i trebaju pomoći.
Manifestaciji je "JEDAN NARCIS - JEDAN ŽIVOT" bio nazočan i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Ured za odnose s javnošću