Mostar je prljav, a džeparoši i prosjaci nedopustiv problem

Mostar je prljav, a džeparoši i prosjaci nedopustiv problem
Budući da se za vrijeme uskrsnih, ali i prvosvibanjskih praznika osluškuje puls gostiju, kako je kazao zamjenik direktora TZ HNK Semir Temim kada je u pitanju Mostar, ali i okolna mjesta, nadaju se pozitivnim rezultatima.

''Do početka sezone ostalo je malo vremena, a posla svakako ima. Trenutno radimo na trasiranju brdsko-biciklističke staze od Rujišta preko Jablanice i Konjica do Glavatičeva, u saradnji s biciklističkim klubovima i nevladinim organizacijama, koja će biti vrlo atraktivna.

Taj vid turizma se pokazao vrlo traženim i posljednjih godina je brdski biciklizam doživio ekspanziju. Jednostavno, sve veći broj, pogotovo, mladih ljudi se okreće ka toj atrakciji, uz, naravno, i druge zanimljive sadržaje'' - priča Temim, piše Dnevni avaz.

Govoreći o turističkoj ponudi Mostara, Temim naglašava kako je nedopustivo da se iz godine u godinu vuku isti problemi, od čistoće grada, neuređenosti parking prostora, "divljih" vodiča, džeparoša, prosjačenja i slično.

''Mi ćemo, svakako, vrlo brzo organizirati sastanak s nadležnim u Gradskoj upravi, Agenciji Stari Grad, predstavnicima MUP-a i komunalnih preduzeća da sagledamo koje su nam sve mogućnosti kako bismo otklonili sve te silne probleme. Jer, Mostar je jedno od najatraktivnijih turističkih destinacija u Evropi i mi se, zaista, svi trebamo potruditi da od toga budemo imali korist'' - naglašava on.

Ekološke akcije

Nakon akcije čišćenja zidina oko Starog mosta koja je održana proteklog vikenda u organizaciji "No Limit Union Neretva", Temim kaže da će uslijediti i druge ekološke akcije, odnosno čišćenje korita rijeke Neretve oko Starog mosta, kao i Radobolje te ulica u staroj gradskoj jezgri.

Dnevni avaz