Mostar: Izvođač radova u Eksperimentu nedostupan: Stanari najavili tužbu

eksperiment, fasada, Mostar, fasada, Mostar, eksperiment, trajekt, kiša, podjela mostara, fasade, Mostar, parking, fasada, marin bago, experiment
Naime, ne tako davno postavljena fasada na jednoj strani zgrade u Ulici kralja Tomislava 7a je uslijed jakog vjetra doslovno otpala i šokirala građane. Sreća u nesreći je da u tom trenutku nije bilo prolaznika, kao ni parkiranih automobila, pa su veće štete izbjegnute, iako sama po sebi nije mala šteta uslijed otpadanja fasade. Stanari spomenute zgrade, kao i okolnih zgrada, još nisu došli k sebi, a kako stvari stoje, postoji opasnost i od ponovnog otpadanja fasade jer je otpao dio od prvih 5 katova, a ostatak je na rubu otpadanja.

Slijedi tužba

- Imamo ugovor s izvođačem i nakon što je posao urađen, mi smo imali primjedbi. Izvođač se oglušio na primjedbe i nakon nekoliko mjeseci se stanje zakompliciralo. Bura je počela doslovno odvaljivati fasadu. Mi smo poduzeli sve što stanari mogu poduzeti, obavijestili smo policiju, zvali smo gradsku inspekciju. Uzeli smo nalaze sudskog vještaka i mi stanari, kao vlasnici objekta, sada smo dužni ukloniti fasadu, a izvođača radova ćemo tužiti, ispričao je za Dnevni list stanar Marin Bago, stanar oštećene zgrade.

Kako kaže, stanari su dobili rok od 60 dana da uklone fasadu, a od samog rješenje nije prošlo ni 10 dana i već se dogodio ovaj strašan događaj.

- Mi tražimo tvrtku koja će nam skinuti fasadu, međutim, stvari se pogoršavaju i morat ćemo odmah nešto poduzeti, jer tu naša djeca idu u školu i ovo je opasno po život, istaknuo je Bago. Baš kao i Bago, ostatak stanara je izbezumljen i ne može vjerovati da im se ovo događa.

Izvođač nedostupan

Kako smo doznali na licu mjesta, fasada je postavljena prije dvije godine, a radove je izvodila Zanatsko-zidarska radnja koja je u vlasništvu Blaža Drežnjaka, a radove je dogovorio njegov sin Mario Drežnjak. Međutim, radovi su urađeni nekvalitetno i već prošle godine su primijećene pukotine. Kako su nam rekli stanari, izvođač je nedostupan i navodno je u Hrvatskoj te se više od mjesec dana ne može stupiti u kontakt s njim. I sami smo pokušali stupiti u kontakt s njime, no bezuspješno. Zasad je ograđen dio ceste na koji je pala fasada, i nadati se da ponovnog otpadanja fasade neće biti, osobito jer je pored zgrade osnovna škola i veliki broj djece prolazi upravo ulicom gdje je pala velika količina fasade.