Mostar: Izvedbe Vagininih monologa za Dan žena

Mostar, predstava

Neformalna grupa žena organizira Vaginine monologe, nagradjivanu predstavu temeljenu na knjizi američke aktivistice i spisateljice Eve Ensler. Nakon 14 godina, mostarska publika ponovno ima priliku gledati monologe i to u dvije uzastopne izvedbe povodom medjunarodnog Dana žena.

Pozivamo Vas na izvedbu Vagininih monologa, u četvrtak, 7.3.2019 u 20:00 h u OKC Abrašević i u petak, 8.3.2019, u 19:00 h u Mostarski Teatar Mladih.
Odrastanje u ženskom tijelu, porodjaj, seksualno nasilje, samo su neke od tema spomenutih u monolozima koji slave žensko tijelo, ali i ukazuju na ženske probleme, koji su često društveni tabu. Monolozi su inspirirani intervjuima s više od 200 žena diljem svijeta, uključujući i žrtvama seksualnog nasilja u ratu u Bosni i Hercegovini.
Izvedba je dio Vday pokreta, koji je takodjer prije dva tjedna obiljezen One Billion Rising kampanjom i koji promovira obrazovanje o problemu nasilja nad ženama. Svi prihodi od prodaje ulaznica, donirati će se sigurnoj kući Udruženja Žena BiH Mostar.
Predložena minimalna cijena ulaznice je 5.00 km, a moguće je podržati incijativu s većom donacijom.

Podržite predstavu, koju je New York Times nazvao najboljim komadom političkog teatra u desetljeću!
Za vise informacija pogledajte na: https://www.facebook.com/events/2297155210532042/