Mostar između dvije vatre: Navijački neredi i peticija protiv koncerta

Dovoljna je samo mala iskra da zapali grad ili točnije onaj dio koji je nekada bio crta razdvajanja. Prije dvije ta iskra je bila utakmica Slovačka-BiH, nakon koje su uslijedili navijački neredi i napadi na policiju. BiH je zasluženo svladala Slovačku i umjesto normalne proslave, to je bio signal da se krene. Kako kažu u policiji skupina navijača BiH krenula je sa Musale prema zapadnom dijelu grada i u tom pohodu su napali policiju koja je bila na nevidljivoj crti razdvanja. Epilog toga je već viđen u gradu na Neretvi, a on je oštećena vozila, zapaljeni i prevrnuti kontejneri.

Piše: Petar Zrinjski/HERCEGOVINA.info

Malo prije tih navijačkih nereda na internetu se pojavila peticija protiv održavanja koncerta Marka Perkovića Thompsona.

U peticiji se između ostalog stoji:
Smatramo da u multinacionalnom Mostaru, u kome mnoge ratne rane nisu zaliječene i društvo se polako oporavlja u pravcu građanskog suživota i demokracije, huškačima, kao što je Perković, nema mjesta.

Od nereda u Mostaru prošlo je  više od 30 sati. Očekivala se reakcija istih sa peticijom u kojoj se smatra da u multinacionalnom Mostaru, u kome mnoge ratne rane nisu zaliječene i društvo se polako oporavlja u pravcu građanskog suživota i demokracije, huškačima, kao što su  izazivači nereda na ulicama grada nema mjesta.

Takve reakcije nema, niti će je biti , i valjda su navijački neredi jedne strane nešto normalno i nešto što oporavlja ovaj grad i ovo društvo, a koncert Marka Perkovića je taj koji sve to ruši. Da su se neredi desili s druge strane Neretve onda bi to bio fašizam, vandalizam ili neki sličan epitet kojima barataju čuvari suživota.

Iz policije su sinoć kratko rekli da rade na slučaju i pronalaženju nasilnika, a od istih su se ogradili i navijači Veleža koji tvrde da to nisu njihovi članovi.