Mostar: Izložba K'oLekcija

Mostar: Izložba K'oLekcija

Otvaranje izložbe predviđeno je za srijedu u 19 h. u galeriji Rondo.
Izložba predstavlja radove koje su godinama razmjenom prikupljali članovi umjetničkog savjeta galerije Rondo. Radi se o djelima autora koji su živjeli odnosno boravili u Mostaru ili su ostvarili snažne konekcije sa ovim gradom i ljudima te ostavili svoj trag u obliku umjetničkog djela. Ova izložba naglašava važnost razmjene umjetnina te uzajamne podrške i odnosa umjetnika.

Neki od autora su: Stjepan Miloš, Cella Anita Celić, Ivan Perak, Dado Miladin, Robin Abramović, Ivana Vučina, Anto Kajinić, Želimir Fišić.

"Umjetnička djela raznolikog karaktera iz privatnih zbirki nekolicine mostraskih umjetnika/kolekcionara sjedinjena su u izložbi K'oLekcija. Spektar motiva modernog i suvremenog umjetničkog promišljanja ostvaren u nepretencioznim formatima i tehnikama ukazuje na bliskost i prepoznavanje u odnosu autora i kolekcionara. Mnogi od ovih autora dio svog života proveli su u Mostaru ostaviši tako trenutke vlastith likovnih previranja kao uspomenu na umjetnička druženja i prijateljstva koja nadilaze vremensku i prostornu udaljenost." - napisala je o izložbi povjesničarka umjetnosti Ana Filipović.

Izložba ostaje otvorena do 8. 03. i može se pogledati svakim danom od 9 do 14 odnosno od 18 do 21