Mostar: Iz Njemačke došao u posjet rodbini, ispod automobila mu aktiviran eksploziv

Osim Audija, od siline eksplozije, oštećena su još vozila Renault Clio i Peugeot koja su se nalazila parkirana u neposrednoj blizini. Na svu sreću ozlijeđenih osoba nije bilo.

Odmah nakon prijave o eksploziji, policija je izašla na mjesto događaja i isto osigurala do jutarnjih sati u srijedu kada je izvršen očevid.

Doznajemo da je vozilo u vlasništvu A. B. koji je nastanjen u Njemačkoj, a porijeklom sa Sandžaka. On je u Mostar došao u posjet kod rodbine, a istražiteljima je rekao da nije imao nikakvih problema.

Očevid na mjestu događaja obavili su pripadnici krim policije pod nadzorom dežurne županijske tužiteljice Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije Štefice Lakičević.

S mjesta eksplozije izuzeti su određeni tragovi radi vještačenja, a vozilo je nakon očevida prevezeno u krug Policijske uprave Mostar.

Tužiteljica Lakičević potvrdila je za Dnevni list da je ispod vozila Audi Q5 aktivirana za sada nepoznata eksplozivna naprava, a daljnjom istragom i vještačenjima pokušat će se utvrditi o kakvom se točno eksplozivu radilo.

- Naređena su sva potrebna vještačenja, vozilo je pod nadzorom u krugu Policijske uprave Mostar ikada budemo imali više informacija, javnost će o tome biti blagovremeno obaviještena, kazala je tužiteljica Lakičević.

U sklopu daljnje istrage, istražitelji će saslušati i oštećenog kako bi se utvrdilo je li u posljednje vrijeme imao nekih sukoba ili nesuglasica što bi nekoga moglo motivirati da ispod njegovog vozila aktivira eksplozivnu napravu.