FOTO  Mostar: Iako je nepogoda odavno za nama i dalje smo kao vlakovi u snijegu

Kao što reče jedan naš sugrađanin u mailu upućenom redakciju svi smo mi kao vlakovi u snijegu iz dobro poznatog dječijeg filma. Inače na redakcijski mail je stiglo mnogo pritužbi naših sugrađana na općenito stanje u gradu.

Iako je za danas najavljeno čišćenje nogostupa u jutarnjoj patroli ulicama grada nismo zatekli niti jedno specijalizirano vozilo koje bi čistilo nogostupe. Veći dio grada prohodan je za pješake samo po prometnicama, a smeće je pokupljeno samo uz glavne prometnice. Mnoga mostarska naselja su i dalje pretrpana smećem i usprkos mnogim pozivima i apelima kontejneri se ne prazne.

"Žalosno je što i u ovoj situaciji mnogo bolje prolaze oni koji imaju novca da plate specijalizirana vozila da im očiste snijeg ispred zgrada i parking placeva, a što je sa nama koji radimo za minimalac ili što je sa umirovljenicima koji jedva mogu preživjeti od svojih primanja"?, pita se jedan naš sugrađanin.

Inače opet smo u gradu zamijetili veliki broj vozila koji svoje limene ljubimce opet parkiraju gdje god stignu. "Izgleda da je dovoljno upaliti sva četri i stati gdje hoćeš bez obzira što to znači prometne gužve i kolone na našim prometnicama", piše nam drugi sugrađanin.

Što reći, kakvu  poruku poslati? Izgleda da nas ova nepogoda nije nimalo osvijestila...

hercegovina.info