Mostar: "Hrvatska kronika u BIH" sutra ujutro na HRT-u

"Inače, Hrvatska kronika BiH od 2008. godine emitira se na Satelitskom programu HRT-a, Slika Hrvatske. Dvije godine iz dopisništva HRT-a u Mostaru u domove Hrvata iz BiH koji žive diljem svijeta odlazila je informacija o Hrvatima koji žive u Bosni i Hercegovini. Reakcije gledatelja bile su pozitivne i nakon nepune dvije godine pokrenuta je inicijativa da emisiju o Hrvatima u BiH gledaju i Hrvati u Hrvatskoj, ali i BiH, odnosno da se emitira na zemaljskom programu HRT-a", izjavila je urednica ove emisije i novinarka HRT-ova dopisništva u Mostaru Žana Mrkonjić.

Po njezinim riječima, prva emisija emitirana je u petak, 19. studenoga, u 15.30 sati, ali je termin emisije promijenjen, pa će se ubuduće prikazivati subotom u 7 sati i 55 minuta.

Kako je najavljeno iz HRT-ova dopisništva, u sutrašnjoj emisiji, 27. studenoga, bit će govora o javnim hrvatskim medijim u BiH čiji je pravni i financijski status ostao neriješen.

Također, gledatelji će moći vidjeti kako su se Kuprešaci na Kupreškoj visoravni pripremili za predstojeću turističku sezonu.
Sutrašnja emisija donosi i priče o najpoznatijem mostarskom fotografu Ćirilu Ćiri Raiču te o međugorskim tenisačima Marinu Čiliću i Ivanu Dodigu.

(Fena)