Mostar- Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je danas u Gradskoj upravi dr. László Tótha, mađarskog veleposlanika u BiH

Ljubo Bešlić, Dragan Čović

..., veleposlanik Republike Mađarske u Bosni i Hercegovini.

Gradonačelnik Mostara upoznao je veleposlanika s političkim prilikama u Mostaru i zemlji te na činjenicu kako je postojeće ustavno rješenje i položaj lokalne samouprave, odnosno njezino razvlašćivanje od strane viših razina vlasti dovelo lokalnu vlast, a time i građane, u nepovoljan položaj.

Gradonačelnik Bešlić izrazio je očekivanje kako će se buduće ustavno rješenje napraviti dogovorom triju naroda i građana u BiH  kako bi položaj svakog od konstitutivnih naroda bio jednakopravan, a BiH postala što racionalnija država uključena u europske integracije.

Veleposlanik  Tóth je izrazio razumijevanje za situaciju u BiH te pomoć svoje zemlje kroz EU, napose kada Mađarska preuzme presjedanje Unijom.

Tijekom sastanka bilo je riječi o gospodarskoj suradnji, a konstatirano je kako je sadašnja suradnja dobra, ali da ima puno prostora i načina da se ona proširi i poboljša, posebice sada kada u Mostaru egzistira mađarski konzulat.