Mostar: Građanima dijeljene simbolične europske putovnice

Bulevar N.R. u Mostaru
Kako je istaknula Jasna Jugo iz Kuće otvorenog srca iz Mostara, cilj današnje akcije je skretanje pažnje javnosti ali i predstavnicima vlasti na važnost i potrebu mobiliziranja i uključenja svih kapaciteta u BiH, od nevladinih organizacija, institucija Europske unije u BiH, domaćih i stranih donatora do vlasti.

Građanima smo danas podijelili preko 200 putovnica, a naknadno ćemo podijeliti još putovnica i predstavnicima vlasti Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije, kazala je Jugo.

Inače, širom BiH danas će biti podijeljeno preko 7000 simboličnih europskih putovnica koje sadrže preporuke, odnosno konkretne korake koji moraju biti poduzeti kako bi se u pravom smislu mobilizirali svi postojeći kapaciteti, čime bi se time europski put BiH učinkovitijim i bržim.

Objedinjenje svih kapaciteta kroz jačanje dijaloga i suradnje svih u BiH, je jedini način za ispunjenje neophodnih uvjeta koji nas očekuju na europskom putu, istaknuli su organizatori ove akcije.

Putovnice su se, osim Mostara, dijelile u Bugojnu, Doboju, Bihaću, Srebrenici, Sarajevu, Derventi, Zvorniku i Živinicama.. Slična akcija održana je u Sarajevu krajem prošlog mjeseca kada je građanima i izabranim predstavnicima vlasti uručeno preko 2000 simboličnih europskih putovnica.


(Fena)