Mostar: Eksplozija ubila radnika na otpadu

Kako su novinari saznali na licu mjesta, Bihorac je rezao plinski bojler aparatom za zavarivanje kada je došlo do eksplozije. Pretpostavlja se da je netko ostavio za sada nepoznatu napravu u bojleru.

Radnici svjedoče da je eksplozija odbacila nesretnog radnika dva metra unazad gdje su ga našli kako leži na metalnim šiljcima. Jedan od šiljaka mu se zabio u zadnji dio glave.

Bihorac je odmah nakon eksplozije u 12.40 sati prebačen u Regionalni medicinski centar ''Dr Safet Mujić'' u Mostaru, gdje je preminuo nakon desetak minuta.

Iza Bihorca su ostali žena i četvoro djece. Ni u policiji, ni u Županijskom tužiteljstvu nisu mogli reći što se točno dogodilo.

Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak potvrdio je federalnim medijima da je do eksplozije došlo na lokaciji teretne željezničke stanice.
"Riječ je o eksplozivnoj napravi. Poginuo je muškarac R.B. /1961/, a još utvrđujemo radi li se o radniku tvrtke Cibos. Na uviđaj su izašli tužitelj Zdenko Kovač i pripadnici Policijske uprave Mostar", rekao je Bošnjak.( Srna)