Mostar: Ekonomisti pale svjetlo za mlade u BiH

Mostar, ekonomski fakultet

...koje imaju za cilj aktualiziranje i poticanje na rješavanje problema mladih, a koje financira Izaslanstvo EU u BiH. Među 14 fakulteta, u projektu sudjeluju studenti dvaju ekonomskih fakulteta u Mostaru, koji čine crveni tim.

S Ekonomskog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" to su Esmeralda Šuta, Edna Voloder, Hamdo Karaga i Almin Pilav, a s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Franjo Skoko, Daria Ravlić, Ana Aničić i Marija Vranjković.

- Media Boot Camp je trodnevni događaj u kojem su sudjelovali studenti više različitih fakulteta s javnih sveučilišta u BiH. Tim događajem službeno je započelo natjecanje studenata u izradi marketinške kampanja koje ima za cilj aktualizirati probleme iz sfere obrazovanja u BiH. Slušali smo predavanja iz različitih oblasti, poput politike, marketinga, bihevioralne ekonomije te predavanja o pozitivnim primjerima iz prakse - kazala je Marija Vranjković iz Posušja, a na upit o daljnjoj realizaciji projekta dodala:

- Planiramo koristiti što više alata marketinga (poput bilborda, videouradaka, vizuala, gerila marketinga i sl.) kako bismo što bolje dotaknuli naše ciljane skupine te aktualizirali problem i prenijeli snažnu poruku. Jakim marketingom želimo isprovocirati javnost kako bi shvatila da problemi kojima se bavimo itekako postoje i da ih ne treba zaobilaziti, već se s njima suočiti dajući sve od sebe. "Upalimo svjetlo za mlade" krilatica je pod kojom će biti realizirani budući projekti - kazala je Vranjković.

Vecernji.ba