FOTO  Mostar: Ekipa iz Crne Gore- SRK Lim (Berane), najuspješnija na održanom fly fishingu na rijeci Buni

Buna, mušičarenje, Mostar

Koliko je rijeka Buna bogata mekousnom pastrmkom u prilog govori i činjenica da je ukupno ulovljeno 321 kg ribe.

USR Glavatica iz Jablanice druga je najbolja ekipa ovog kupa, dok je treće mjesto pripalo još jednoj ekipi iz Crne gore- SRK Plavsko jezero iz Plava.
Osim najboljim ekipama, priznanja su dodijeljena i najuspješnijim pojedincima: Željku Bukiliću za prvo mjesto, Samiru Bilanoviću za drugo, dok je Ahmetu Arfadžanu pripalo treće mjesto ovog kupa.

Zahvalnice za sudjelovanje dodijeljene su svim natjecateljima, kao i sudijama i tajniku kupa.
Natjecalo se ukupno četrdeset natjecatelja, okupljenih u deset timova iz naše zemlje, Crne Gore i Hrvatske.

Međunarodni revijalni kup u mušičarenju održao se u organizaciji Turističke zajednice HNŽ-a i predstavlja jednu od aktivnosti projekta RiTour - „Valorizacija kulturne i prirodne baštine kroz prekograničnu suradnju urbanih turističkih destinacija na kraškim rijekama jadranskog bazena", kojega financira Europska unija u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014 - 2020.
Ovim natjecanjem Turistička zajednica HNŽ/K promovira rijeku Bunu i njezin okoliš kao poželjnu turističku destinaciju, ali i ukazuje na potrebu zaštite mekousne pastrmke, koja je vrlo ugrožena. Najbrojnija je u pritoci Neretve - rijeci Buni, a naseljava i druge vodotoke Neretvanskog sliva.