Mostar: Automobil mu se zapalio u vožnji i posve izgorio

zapaljen golf, bišće polje, Mostar, zapaljen golf, bišće polje

Nije uspio zaustaviti buktinju, a kada smo ga jučer oko 11 sati zatekli, stajao je pored ceste i gledao u spaljenu olupinu automobila.
Bio je obučen u radničko odijelo i prekriven čađom, a kaže da je vatra bila tako silovita da su se od topline dijelovi automobila rastopili.
"Ja sam se vozio, odjednom sam vidio vatru, planulo je na zadnjem dijelu, valjda zbog instalacija, krenuo sam gasiti, ali nisam mogao", rekao je on, dodavši kako ni u jednom trenutku nije strahovao za život, već je, čim je ugledao da mu zadnji kraj automobila gori, odmah stao na proširenju pored ceste i počeo gasiti.
"Odmah sam stao i gasio. Što ćeš, moraš gasiti", izjavio je on. Kaže kako je otrčao do obližnje radnje Lamija te tamo uzeo protupožarni uređaj. Objašnjava da mu to nije puno pomoglo.

"Ovaj protupožarni uređaj, to je ništa", slikovito je pojasnio ovaj mladić. "Čak se i motor počeo topiti", rekao je on, žaleći se kako su mu u automobilu ostale stvari koje su također izgorjele. "Novčanik, mobitel... Evo ne mogu nazvati i javiti što se dogodilo, sve mi je unutra izgorjelo", žalio se on.
Jučer nije htio stati pred fotoaparat govoreći: "Nemojte me fotografirati, vidite da nisam dobro."

Na mjesto gdje je automobil gorio jučer su izišli i vatrogasci te policajci koji su osiguravali mjesto gdje je stajao spaljeni automobil.
U MUP-u HNŽ-a su tek rekli da su pokrenuli istragu kako bi se utvrdilo na koji je način izbio požar na ovom vozilu. Podsjetimo, slična se situacija u studenome dogodila i američkom novinaru putopiscu Kevinu Richbergu kada mu je u vožnji planuo iznajmljeni automobil Volkswagen Polo na Novoj gradskoj magistrali usred Mostara.

Dnevni list