Mostar: Dobro došli na Divlji zapad

Premda nas vlasti žele uvjeriti da stanje normalno, to u stvarnosti nije tako. Svako malo se gradom čuju policijske sirene, a vijesti koje stižu kažu da su kriminal i nasilništvo u porastu.

Samo jučer smo imali napad na poštara i pljačku mirovina, a zatim i napad nožem na slučajnu prolaznicu zbog pljačke njene imovine.

Nije za ovo kriva ni policija, nego pravosuđe koje je korumpirano, kaže čovjek sa početka priče i nastavlja: Moj prijatelj koji radi kao zaštitar na osiguranju jednog objekta spriječio je pljačku istog i uhitio ga. I na kraju je lopov izašao iz postaje prije njega koji je davao izjavu, i sada on treba strahovati hoće li mu taj isti razbiti automobil ili napasti nekoga od obitelji???

Rupe na prometnicma, sapunica oko MO parkinga, prosjačenje, samo su dio folklora kojim smo svakodnevno izloženi i za te probleme očito nema rješenja. Treba li uopće više i spominjati problem sa športskom dvoranom, poplavama nakon svake jače kiše ili ruglo na kraju Dubrovačke ulice.

Umjesto da se dičimo gradom čija je ljepota opisana u bezbroj priča i pjesma mi živimo u strahu, gušeći se u vlastitom smeću. Dobro došli u Mostar, dobro došli na Divlji zapad.

HERCEGOVINA.info