Mostar dobija besplatan wi-fi signal

wifi
wifi
...je u petak s mostarskim gradonačelnikom Ljubom Bešlićem o unaprjeđenju buduće suradnje Komore i Grada, trenutnim projektima koji su od zajedničkog interesa, ali o problemima s kojim se gospodarstvenici susreću.

Pored razgovora o projektima koji se ne mogu realizirati zbog nepostojanja Gradskog vijeća, gradonačelnik Bešlić informirao je predstavnike Komore kako će jedan projekt u skorijoj budućnosti ipak biti ostvaren.

Naime, Grad planira započeti instaliranje sveobuhvatnog video nadzora opremljenog bežičnim internetom, s poboljšanim energetskim učinkovitim sistemom osvjetljavanja, što je ovih dana i prezentirano javnosti, priopćeno je iz GKM-a.

Kroz ovaj projekt Mostar bi imao besplatan wi-fi, video nadzor, te bi se tako uključio u "pametne" gradove.

"Budući da bi implementacija ovog projekta doprinijela razvoju Grada Mostara, GKM je spremna isti i podržati ", kazao je Zlatko Papac.

Papac je naveo da je pomoć napretku Mostara jedna od glavnih misija GKM-a i da svi projekti koji će dovesti do napretka imaju punu podršku te institucije.

Predstavnici GKM osvrnuli su se na nekoliko problema s kojim se članice GKM-a svakodnevno susreću, a jedan od njih je problem dugih redova i višesatnog čekanja u Gradskoj upravi.

"Nadamo se kako će uskoro ponovno biti otvoren šalter za pomoć gospodarstvenicima koji je ranije radio pri gradskoj upravi", kazao je Papac te naglasio kako bi postojanje takvog punkta bilo od velike pomoći za gospodarstvenike.

Bešlić je kazao kako je u tijeku rekonstrukcija zgrade Gradske uprave te da se u budućem periodu planiran šalter koji će reducirati vrijeme čekanje.

Obje strane su se složile kako je ovaj sastanak korak bliže ka uspostavljanju kvalitetnijih odnosa između gospodarstvenika i čelnih ljudi Grada.

Mostarski poduzetnici imaju dominantnu ulogu u stvaranju boljeg ekonomskog okruženja te se nadaju kako će u budućnosti gradska vlast imati više razumijevanja za njih, navodi se u priopćenju.