Mostar: Diplome dobilo 113 magistara prava, 8 diplomiranih pravnika i 17 pravnika

Mostar, promocija, dodjela dipolma, pravni fakultet
Svečani čin dodjele diploma je održan u prepunoj dvorani Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača. Ljerka Ostojić, rektorica Sveučilišta u Mostaru je svim diplomatima uputila čestitku i istaknula kako je ovaj dan slavlje priznanja stečenih kompetencija znanja i vještina.

"Svakodnevno čujemo komentar na pravnu državu, pravni okvir, te neefikasno pravo. Ako itko, onda vi sigurno najbolje znate koliko vas izazova čeka u budućem poslovnom okruženju. Međutim izuzetno je važno istaknuti da uvijek postoji potreba za kvalitetnim i motiviranim mladim ljudima, ljudima koji će se uspješno nositi sa svim zahtjevnim zadaćama na putu napretka ove države, poglavito na putu ka Europskoj Uniji. Uvjerena sam da ćete upravo vi, diplomati našega pravnog fakulteta, biti ti koji će uvelike pridonijeti napretku BiH", istaknula je Ostojić.

Riječ dekanice

Iskrene čestitke i zadovoljstvo postignutim uspjehom svih studenata, izrazila je i Vesna Kazazić, dekanica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, koja je kazala kako su sveučilišna baština, neovisnost i pouzdanost siguran odgoj novih naraštaja, nositelja društva znanja.

"Promocijom naš fakultet daje snažan poticaj i impuls razvoju i razvitku BiH i daje joj impozantan broj akademskih obrazovanih građana s područja prava, a studentima dodjeljuje akademsku čast koju s ponosom nose. Diploma je znak i izričaj sveučilišnog i fakultetskog obrazovanja. Promocijom želimo predstaviti mladost, snagu i moć i dati na znanje da postoje nove snage za gospodarske društvene i kulturne reforme koje BiH mogu snažno voditi u društvo razvijenih zemalja", poručila je Kazazić.

Dojmovi diplomanata

Antonela Brkić, magistar prava je u izjavi za Dnevni list kazala kako diploma za nju predstavlja važnu prekretnicu u životu te nadu u bolje sutra.

"Prije svega, diploma za mene znači veliki uspjeh, jer sam završila jednu etapu u svom životu. Imam tendenciju dalje nastaviti, nadograđivati svoje znanje. Cilj mi je naći posao u svojoj struci, a prvenstveno želim odraditi pripravnički i dalje polagati pravosudni ispit", kazala je Brkić, dodajući kako su joj roditelji tijekom školovanja bili velika potpora.

"Želim se zahvaliti svojim roditeljima koji su mi pružili veliku podršku. Bez njih moj uspjeh ne bi bio omogućen", istaknula je Brkić.

Svoje dojmove su sa nama podijelile i Antoneline kolege, magistri prava Karlo Barać i Lorena Musa.

"Osjećam se uzbuđeno. Nadam se da će ovaj mukotrpan rad tijekom našeg školovanja uroditi plodom te da ćemo svi uskoro dobiti posao i raditi na daljnjem obrazovanju", rekao je Barać.

"Nadam se da ću ubrzo naći zaposlenje. Cilj mi je zaposliti se u pravosuđu. Htjela bih u sudu odraditi svoj pripravnički rad, a kasnije se ostvariti u odvjetništvu ili sudstvu kao sutkinja, a nekada u budućnosti nadam se kao i notar", kazala je Musa.

Dnevni list