Mostar: Detalji panične potrage za trogodišnjim dječakom

Naime, nestao je trogodišnji dječak. Vijest koja se u gradu Mostaru proširila brzinom munje šokirala je sve, a najviše stanovnike ulice u kojoj dječak živi. Naša ekipa jučer je razgovarala sa stanarima okolnih zgrada u kojima je dječak nestao i svi se slažu u jednom: zavladala je velika panika.

Potraga susjeda

- Dječakov otac na trenutak ga je ispustio iz pogleda i dijete je samo nestalo. Otac je pogledao oko sebe i djeteta nigdje nije bilo. Tada je nastupila prava panika, jer je već padao mrak te je uspaničeni roditelj prvo pitao nas da mu pomognemo tražiti dijete, a zatim je nazvao i policiju, kazao je jedan od stanara zgrade u kojoj ova obitelj živi.
Na mjestu događaja intervenirali su i službenici PU Mostar, koji su također krenuli u potragu za dječakom kako bi ga što prije pronašli. Koliko su se susjedi malenog dječaka uplašili, najbolje svjedoči činjenica kako je cijela ulica krenula u potragu za mališanom. Jedna od djelatnica obližnjeg dućana navela je kako su roditelji dječaka i susjedi nosili dječakovu fotografiju kako bi mogli identificirati dijete, a da su se na potragu bacili doslovno svi oni koji su se u tom trenutku našli na licu mjesta.

Pomoć nadležnih

- Na sreću, potraga je bila kratka, a dječaka je na kraju pronašao upravo otac. Dijete se uplašilo kad je vidjelo da oca nema u njegovoj blizini te se zavuklo u obližnji prolaz, gdje ga je na kraju našao upravo otac, rekao je također jedan od stanara zgrade. Ovo je zasigurno jedan od slučajeva koji je uspaničio stanovnike grada na Neretvi, ali još jednom dokazao koliko su spremni pomoći i oni, ali i PU Mostar koja je po dojavi došla na lice mjesta te zajedno s ostalima pokušala što prije spasiti dijete.

Dnevni list