Mostar: Civilna zaštita o pripremljenosti za zimsku sezonu

Mostar: Civilna zaštita o pripremljenosti za zimsku sezonu
Najviše pozornosti posvećeno je pripremljenosti javnih gradskih komunalnih poduzeća za predstojeću zimsku sezonu te izgradnji energetskog prstena oko grada Mostara, koji treba onemogućiti da pojedini dijelovi grada ostaju bez struje, a kao što je bilo za vrijeme elementarne nepogode u veljači 2012. godine.

Predstavnici dvije Elektroprivrede ( EP HZ HB i EP BiH) izvijestili su Stožer kako su obavljene sve potrebne predradnje, iz njihovog djelokruga, za završetak energetskog prstena.

U tom pravcu donese je zaključak da se uputi dopis predstavnicima entitetskih vlada, Vijeću ministara BiH i Elektroprijenosu BiH da se osiguraju sva preostala potrebna sredstva za završetak energetskog prstena oko Mostara.

Na sjednici Stožera je zaključeno da se uputi Javni poziv svim fizičkim i pravnim osobama da se pripreme za eventualne elementarne nepogode, jer u skladu sa Zakonom o zaštiti i spašavanju na to su obvezni.

Stožer civilne zaštite Grada Mostara u cilju pomoći trima obiteljima nastradalima od požara donio je Odluku o dodjeli financijske pomoći u skladu sa raspoloživim sredstvima u Proračunu Grada Mostara.

Stožer civilne zaštite grada Mostara