Mostar: Cijena zrakoplovne karte do Stuttgarta samo 40 eura, a autobusne 145 maraka

zračna luka Mostar
Ono što je najviše zanimalo javnost su cijene karata. Informacija kako je cijena karte u jednom smjeru 40 eura iznenadila je mnoge jer su očekivanja bila da će iznos biti puno veći, piše Večernji list BiH. Usporedbe radi, autobusna karta u jednom smjeru košta 145 maraka. Let zrakoplovom trajat će dva sata, dok putovanje autobusom traje gotovo 10 puta dulje.

Bojazni putnika

Zbog svega navedenoga pojavila se sumnja kako u priči putovanja zrakoplovom postoje troškovi koji su sakriveni od javnosti, odnosno, za koje putnici doznaju tek kada dođu u zračnu luku. Jučer smo na to pitanje iz Zračne luke Mostar dobili negativan odgovor. - Nema nikakvih dodatnih troškova s naše strane. Još nismo dobili plan rada zračnih luka u Stuttgartu i Düsseldorfu, ali ne bi ni tamo trebalo biti dodatnih troškova. Oni se samo mogu pojaviti u slučaju prekoračenja ograničenja težine prtljage. Ipak, nekih 25 kg prtljage će biti dovoljno za većinu putnika i oni neće morati plaćati dodatne naknade - rekli su nam iz Zračne luke Mostar. Ono što će biti ključno za većinu putnika je rezervacija karata navrijeme. U suprotnom, putnici bi karte mogli plaćati znatno skuplje. - Ako putnici budu nekoliko dana ranije kupovali karte, a u zrakoplovu je već rasprodano stotinjak mjesta, onda je sigurno kako cijena karte neće biti 40 eura nego čak može ići do 200 eura. Stoga se putnici pozivaju da ranije rezerviraju karte kako bi ih dobili po znatno povoljnijim cijenama nego što će to biti slučaj nekoliko dana prije najavljenoga leta - upozorili su naši sugovornici. Zračna luka Mostar i Eurowings su omogućili da putnici već sada rezerviraju mjesta za nove zračne linije iz Mostara, stoga bi svi oni koji planiraju putovanja trebali reagirati što prije kako bi izbjegli veću cijenu karata.

Pregovori sa Zagrebom

I dok se čeka početak novih zračnih linija u Mostaru, u pripremi je organizacija novih. Predstavnici Grada Mostara trenutačno pregovaraju o otvaranju zračne linije sa Zagrebom. Hrvatska strana je već pokazala zanimanje za ovaj projekt i očekuje se kako će u idućim mjesecima detalji projekta biti dogovoreni. Postoji još nekoliko mogućnosti za otvaranje novih zračnih linija, osobito prema skandinavskim zemljama, ali još uvijek nema naznaka konkretnih dogovora.