Mostar će od 2017. zračnim koridorom biti povezan sa Skandinavijom i Njemačkom

zračna luka mostar
Kako nam je rekao jedan od čelnih ljudi Zračne luke Mostar Marko Đuzel, planiraju se čarter-letovi iz nekoliko europskih zemalja (Skandinavija, Njemačka) i Bliskog istoka, a radi se o turistima koji dolaze u Međugorje.

Veći broj letova

- Uz Italiju i Libanon, ove godine dobili smo i letove iz Irske, a vjerojatno ćemo imati i iz Poljske. Radi se o hodočasnicima koji dolaze u Međugorje i očekujemo kako ćemo imati veliki broj tih letova - govori nam Đuzel. Dodaje kako su u tijeku pregovori s niskobudžetnim zrakoplovnim prijevoznicima, ali kako će u tome procesu morati imati potporu lokalnih vlasti i Ministarstva prometa i veza Federacije BiH.

- Kako bismo njih doveli ovdje, mi doslovno moramo besplatno raditi. A kako onda pozitivno poslovati? Zbog toga nam trebaju subvencije od Grada Mostara i resornog federalnog ministarstva. Pregovori o ovom procesu su već krenuli i imamo razloga vjerovati kako će uskoro sve biti pozitivno riješeno. Gradske vlasti su nam obećale pomoć, a očekujemo da i Federacija učini isto. Dovođenje ovih zrakoplovnih prijevoznika u Mostar, odnosno Hercegovinu, samo može imati pozitivne učinke na gospodarsku i turističku sliku ovog dijela BiH - ističu naši sugovornici, piše Večernji list.