Mostar: Britanac zarobljen u bolnici, potrebno mu 20.000 funti

Mostar, bolnica

... zbog nesreće koja se dogodila prošle subote u Mostaru, a za njegovo liječenje i povratak kući hitno mu je potrebno 20.000 funti. Tony je inače bivši marinac, bivši policajac i trenutni podvodni forenzički ronilac koji je godišnji odmor provodio u Mostaru.

Odmor u Mostaru

„Britanski bivši marinac i ratni veteran koji je ozlijedio zdjelicu (trtičnu kost) na godišnjem odmoru je zarobljen u bosanskom bolničkom krevetu" objavio je britanski The Sun. Kao razlog ovakve situacije navode odbijanje Tonyevog zdravstvenog osiguranja da snese troškove njegovog liječenja. Osim ozljede zdjelice Tony Tennant je doživio i tešku ozljedu mjehura tijekom plivanja u subotu.

Kako navodi The Sun, preživio je teški pad tako što je uspio signalizirati svojoj supruzi Dori da je ozlijeđen. Nesreća se dogodila u Mostaru. U kritičnom je stanju prebačen u mostarsku bolnicu, a kako se navodi trenutno pati i od nepoznate ozljede zbog koje gubi velike količine krvi.

Kako navodi britanski medij, on se nada se da bi se mogao liječiti u bolnici Frimley Park, u blizini svog mjesta stanovanja, ali dok čeka medicinski prijevoz i let do Heathrowa hitno mu je potrebno 20.000 funti, kako bi se njegovo zdravstveno stanje stabiliziralo i platio put kući.

Naime, kako se navodi, njegovo zdravstveno osiguranje mu je odbilo platiti odlazak kući i operaciju jer se nesreća u kojoj je stradao dogodila prilikom obavljanja aktivnosti koje nisu pokrivene u njegovoj polici osiguranja.

Skupljanje novca

Zbog toga su njegovi prijatelji pokrenuli kampanja prikupljanja financijskih sredstava preko servisa Go Fund Me , a do jučerašnjeg danaje prikupljeno je više od 12.000 funti.

Na stranici Go Fund Me stoji da se sredstva prikupljaju u svrhu pomoći za oporavak i za povratak bivšeg marinca Tonya (Lou) Tennanta iz BiH u Veliku Britaniji.

"Dok je bio na odmoru sa svojom ženom i djecom, Tony je pretrpio ozbiljne ozljede u inozemstvu, a Axa Insurance odbija platiti troškove , pa se svi troškovi liječenja i njegov povratak u Veliku Britaniju moraju privatno platiti.

Glasnogovornik spomenutog osiguranja je rekao da unatoč zahtjevima nisu u mogućnosti snijeti potrebne troškove.

"Nakon razmatranja ovog slučaja , naši su timovi utvrdili da ne možemo pokriti tvrdnju g. Tennanta zbog toga što je sudjelovao u opasnim aktivnostima na odmoru u BiH. Međutim, suosjećamo s situacijom u kojem su on i njegova obitelj trenutačno nalaze te nudimo nefinancijsku pomoć u nadi da ih možemo što prije dovesti kući", naveo je glasnogovornik u izjavi za The Sun. G.S.