Mostar: Branit ćemo svoju imovinu i oružjem ako treba

imovina, krađe

Ovaj puta donosimo Vam priču mještana sjevernog dijela općine Mostar koji su na kraju živaca zbog lopova koji za svoja nedjela nikome ne odgovaraju:

Pošto vlasti ni policija ništa ne čine na problemima koji nas već godinama opterećeju prisiljeni smo putem medija odaslati poruku da je naše strpljenje pri samom kraju. Radi se o slijedećem: Mještani sjevernog dijela općine Mostar( Vojno i Bijelo polje) i njihova imovina su već godinama  na meti lopova koji iz kuća i okućnica kradu sve što se može unovčiti na nekom od otpada. Zabilježeni su slučajevi da su ljudi ostajali bez cijelih ograda dugih i po nekoliko stotina metara  koje su lopovi otuđili i prodali kao sekundarnu sirovinu. Krade se sve što ima veze sa željezom, aluminijem i bakrom. Lopovi ne prežu ni od čega i često svoje prljave rabote vrše u pola bijelog dana, valjda znajući da ih za lopovluke niko neće teretiti.

Prije par mjeseci sami mještani su uhitili dva lopova iz Vrapčića koji su pokušali skinuti jednu ulaznu kapiju. Pozvana je policija koja je lopove privela, ali i pustila nakon nepunih sat vremena. Isti ti lopovi su opet primjećeni u svom kombi vozilu kako obilaze oko naših kuća. Zakon ne štiti nikoga, pa tako ni nas ni našu imovinu, pa ispada da je danas najbolje biti lopov. Ukoliko vas ne uhite u krađi zaradit ćete lijepu svotu novca, a ukiliko vas ipak uhite na slobodi ste brzinom munje. Pitamo se do kada ćemo biti žrtve lopova i ovakvog sustva? Što se treba desiti da se lopovi uhite i sankcioniraju zatvorskim kaznama za primjer drugima? Kod nekih od nas postoje razmišljanja da postavimo minska polja oko svojih kuća, ali strah nas je da će stradati nevini ljudi. Mi smo na kraju živaca i strpljenja i ukoliko se ništa ne poduzme u skorije vrijeme bit ćemo prisiljeni svim sredstvima, pa i oružijem  braniti svoju imovinu.

Na potezu su vlasti, premda malo tko vjeruje da će se nešto promijeniti.

hercegovina.info