Mostar: Bandić posjetio majku u bolnici i svratio u rodno selo

Bandić je u bolnicu u Mostaru stigao jedan sat poslije ponoći i iznenadio majku Blagicu (93), piše 24sata.hr.

- Kako si? Odakle tebe? Kada si stigao? Jesi li sam? - zasipala je Blagica pitanjima svoga sina Milana kao da je na konferenciji za novinare. Strpljivo joj je odgovarao.

- Dobro sam majko, kako si mi ti? Morao sam doći čim sam čuo što se dogodilo. Nisam sam. Ivan me je dovezao. Svratit ću i kod Tonke u Grude, ali večeras se vraćam. Sutra radim - objašnjavao je Milan Bandić svojoj majci. Zahvaljujući pravovremenoj reakciji iskusnog internista dr. Darke Kondže iz Gruda preživjela je ozbiljne srčane komplikacije koje su u nedjelju umalo završile kobno. Imala je fibrilaciju atrija. Srce joj je imalo iznimno povećane otkucaje, odnosno više od 160 otkucaja u minuti.

Kod liječnika se detaljno raspitivao o majčinom zdravstvenom stanju, a kada se uvjerio da je ona dobro krenuo je dalje.

- Ma da mi je majka u Australiji moram je obići, a ne u Mostaru. Pa nije to tako daleko - objašnjavao nam je Bandić, koji je nakon posjeta majci kratko svratio u rodno selo - Poganu Vlaku pokraj Gruda, posjetio sestru Tonku i psa Rudija, te produžio u Zagreb kako je rekao na trčanje. Zajedno s njim u bolnicu su došli njegovi prijatelji gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i hercegovački poduzetnik vlasnik Feala Jozo Bogdan. Tijekom boravka u bolnici iz stožera su mu javljali rezultate.

- 17:17 mi i SDP. Pa to je odlično. Znao sam da ću biti novi gradonačelnik, ali nisam očekivao ovako dobar rezultat i u Skupštini, kazao je Bandić, kojega sada čeka kampanja za drugi krug. Odlazak u Mostar nije ga poremetio.

- Ma koja kampanja. Taj termin ja ne poznajem. Nemam vremena za kampanju, ja radim - u svom stilu nam je kazao Bandić i svojoj pratnji dobacio: ''Pali motore, idemo nazad.''