FOTO  Mostar: 7-godišnjakinja s bolesnim ocem i majkom živi u teškim uvjetima, obitelj moli za pomoć

Mostar, pomoć, Minores

Obitelj čine otac, majka i 7-godišnja djevojčica. Iako teško bolestan, otac ne bježi od svoje uloge hranitelja obitelji. Majka je nedavno proživjela veliku tragediju i izgubila svoje nerođeno dijete. Mala djevojčica ima sedam godina i na jesen polazi u školu.

Budući da je naša pomoć u hrani i odjeći nedovoljna kako bi se ova obitelj osovila na noge, odlučili smo poduzeti konkretnije korake, stoji u objavi Udruge Minores na facebook stranici te se dodaje dalje.

O čemu se radi?

Ova obitelj (čije bismo osobne podatke htjeli sačuvati od pretjerane medijske pozornosti) živi u jako teškim uvjetima i bez vode (!) što možete i vidjeti na fotografijama.

Nezgodna je činjenica što obitelj ima jako težak pristup pitkoj vodi, zbog čega otac mora svaki dan s bidonima pješačiti 2 kilometra do obližnjeg izvora.
U više smo navrata razgovarali s njima i dobili smo par ponuda da se iza njihove kuće napravi čatrnja ili bunar s kapacitetom od max. 10 kubika vode što bi uvelike olakšalo njihovu svakodnevicu. Zahvaljujući prikupljenim ponudama, cijena izgradnje bunara iznosi 2 800 KM.

Drugi vid pomaganja bila bi kupovina jedne freze, uz pomoć koje bi otac mogao, s jedne strane obrađivati vlastitu njivu, a s druge strane pomagati i drugima te na taj način priskrbiti nešto novaca za obitelj.

U ovoj se akciji vodimo onom famoznom izrekom: „Daj čovjeku ribu i nahranio si ga na jedan dan. Nauči ga pecati i nahranio si ga za cijeli život."
U komentarima možete vidjeti i pismo u kojem obitelj moli sve naše pratitelje i čitatelje za pomoć. Pismo je napisano vlastoručno.

Ukoliko netko od Vas, dragi ljudi, smatra da bi na bilo koji način mogao pomoći u realizaciji ove akcije, slobodno nam se javite na facebook stranicu Udruge Minores, pa ćemo Vas konkretnije upoznati i sa samom obitelji i njihovim potrebama.

Identitet obitelji bismo, zbog njihova dostojanstva, željeli sačuvati od šire javnosti.

Ako želite novčano poduprijeti našu akciju, uplate možete izvršiti na:
Tekući račun: 3381302232507872 Unicredit bank
IBAN: BA39 3381 3048 4667 3198
s naznakom; "Za bunar".

Pomozite nam da im pomognemo!
Unaprijed zahvalni,
Minores.