Mještani Ilića 109 godina čekaju na kanalizaciju

Iako je federalna Vlada za projekt osigurala sredstva u iznosu od 2,1 milijun maraka, radovi na kanalizacijskoj mreži ni nakon toliko vremena uopće nisu uznapredovali. Kako novac i dalje stoji neiskorišten (u međuvremenu je svota zbog krize smanjena za 30 posto, i iznosi oko 1,5 milijun maraka), a 30. lipnja ističe rok za utrošak sredstava, mještani Ilića strahuju da bi mogli ostati bez kanalizacijske mreže.

Traže odgovore

Upravo iz tih razloga i sa željom da se konačno dozna 'tko je odgovoran za to što nije urađena kanalizacijska mreža u Ilićima', danas će se o toj temi s početkom u 11 sati u prostorijama Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara održati sastanak.   
Na sastanku će biti nazočni vodeći ljudi mjesne zajednice Ilići i temeljnog ogranka HDZ-a BiH Ilići, Damir Rozić, Darko Marojević i Marija Soldo. Oni će s relevantnim osobama gradske vlasti razgovarati o krucijalnim problemima ovog naselja.
Cilj im je prije održavanja javne tribine, koju temeljni ogranak HDZ-a BiH u Ilićima organizira ovog mjeseca, a na kojoj će biti nazočni čelni stranački ljudi, doznati što se događa sa započetim projektima kao što su kanalizacijska mreža, igralište, konačno  rješenje poveznice ulice Blajburških žrtava - Smrčenjaci - Bakšim i most 'Usko grlo'...Za sve te projekte su osigurana sredstva, a isti se iz nepoznatih razloga ne realiziraju.

Velika očekivanja

Današnji sastanak nam je potvrdio i Tihomir Sesar, voditelj projekta kanalizacijske mreže u Ilićima, koji će na njemu biti nazočan uz Marinu Deronjić, načelnicu Odjela za urbanizam i građenje, i Zvonku Stanića, šefa Službe za nekretnine.  
- Razgovarat ćemo o problemu zastoja kanalizacijske mreže, kao i nastavku daljnje realizacije projekta, naveo je Sesar. Do zastoja radova na projektu je, prema njegovim riječima, došlo zbog nerješavanja imovinsko-pravnih odnosa, a više bi se trebalo znati nakon sastanka od kojega mještani Ilića koji punih 109 godina nemaju kanalizaciju očekuju zbilja mnogo.

dnevni list