Minores: Nama je jedini cilj da obitelj Šarić ostane u stanu i apeliramo na kupca da privati našu ponudu

obitelj saric delozacija

Poštovani!

Budući da smo ovih dana dobili već nekoliko poziva i poruka s upitom u vezi obitelji Šarić, dužni smo informirati javnost o svemu što se događalo i što je tek pred nama. Minores je od početka javno istupao i pokušavao djelovati na miran i civiliziran način, pokušavajući spriječiti negativne posljedice za jednu socijalno ugroženu obitelji u Mostaru. U slučaju Kate Šarić i njene borbe protiv nepravednog sustava, Minores je javno istupao u ime nekolicine pojedinaca koji su odradili ogroman posao, ali koji se nisu htjeli previše medijski eksponirati.

Ovo priopćenje upućujemo u ime tih ljudi.

Već smo u par navrata pokušavali dogovoriti otkup stana s novim kupcem, kako bi obitelj Šarić mogla ostati u stanu, no pregovori su svaki put propadali zbog nejasnih i nerealnih uvjeta, koje je kupac pred nas postavljao, a s kojima mi nismo imali nikakve veze. Konkretno se radi o demantiranju pojedinih novinara, s kojima nismo povezani i koji su radili svoj posao. Naš cilj nikad nije bila borba protiv konkretnih pojedinaca, nego borba za jednu obitelj, koju je nepravedni sustav, zahvaljujući njihovom neznanju i neupućenosti, prevario i iskoristio.

Budući da je deložacija već najavljena za srijedu (15. 6.), ovim putem želimo spriječiti nemile scene i još jednom javno apeliramo na kupca stana da prihvati našu ponudu i uzme novac koji je dao za stan. Budući da je novac već prikupljen, spremni smo otkupiti stan te još platiti sve njihove dodatne troškove. Nama je jedini cilj da obitelj Šarić (bez obzira na sva razočarenja i mane) ostane u svom stanu.

Druga strana već ima i naše kontakte i kontakt našeg odvjetnika, koji je posredovao u cijelom slučaju i usrdno se nadamo da će nam što prije odgovoriti i prihvatiti našu ponudu, kako bi ova cijela priča napokon dobila sretan završetak.
Nadamo se da će druga strana odgovoriti na naš poziv.

U ime nekolicine pojedinaca,
Organizacija Minores