Ministrica vanjskih i EU poslova RH Marija Pejčinović Burić u posjeti Sveučilištu u Mostaru

Sveučilište Mostar, Marija Pejčinović Burić
...Republike Hrvatske Marija Pejčinović Burić posjetila je Sveučilište u Mostaru. U zgradi Rektorata Sveučilišta u Mostaru primio ju je prof. dr. Zoran Tomić, rektor i predsjedavajući rektorskog zbora/konferencije Bosne i Hercegovine. Rektor prof. dr. Zoran Tomić izrazio je zahvalnost Vladi Republike Hrvatske na dosadašnjoj suradnji i ministrici Pejčinović Burić na posjeti, te je upoznao s radom Sveučilišta i budućim planovima razvoja koji su u okviru nove strategije Sveučilišta u Mostaru.

Rektor Tomić istaknuo je veliku zainteresiranost za studiranje na Sveučilištu u Mostaru: „Naši programi su koncipirani tako da odgovaraju potrebama ove društvene zajednice u širem kontekstu. Mi se nikako ne smatramo samo mostarskim, hercegovačkim ili bosanskohercegovačkim sveučilištem pozicionirani smo tako da na Sveučilištu u Mostaru danas studira skoro 25% studenata iz Republike Hrvatske. Razlog tomu su kvalitetni, moderni i inovativni programi i nastavni kadar. Naš krajnji cilj je primjena europskih standarda visokog obrazovanja."

Ministrica Marija Pejčinović Burić iskazala je spremnost za još kvalitetniju i konkretniju suradnju: „Moj dolazak na Sveučilište u Mostaru nije simboličan, on je poruka i potpora i Hrvatske, a i Hrvatske Vlade. Sveučilište je stožerna institucija za hrvatski narod u BiH i ono je jedino Sveučilište izvan RH koje nastavu izvodi na hrvatskom jeziku i zaista ono ima posebno mjestu u hrvatskoj akademskoj zajednici. „ U nastavku je kazala kako se veseli razvojnim projektima s kojima je upoznata prilikom sastanka i najavila skori ponovni susret, te se odazvala pozivu na predavanje za studente Sveučilišta u Mostaru.

sum.ba