Mija Martina Barbarić: Gdje piše u kojem zakonu da je pozdrav Za Dom spremni, govor mržnje

mija martina
...upavši na sastanak Vijeća za tisak i Regulatorne agencija za komunikacije koji se održao u mostarskom hotelu Ero.

Glasnogovornica ministarstva turizma i okoliša FBiH je rekla kako njezin status nije govor mržnje, te kako je ona tim statusom izrazila i dala podršku onome što voli.

"Gdje piše u kojem zakonu da je pozdrav Za Dom spremni, govor mržnje"? zapitala se Barbarić, dodajući da se zapravo radi o "starom patriotskom pozdravu".

Ona smatra da se protiv nje vodi organizirana kampanja, te da žrtva medijskog i javnog linča.

Na prigovore nekih od sudionika rasprave da je svoj status objavila kao javna osoba i zaposlenica Vlade Federacije BiH, ona je kazala da se to može odnositi samo, na njezino radno vrijeme, te da je nakon toga, ona kao i svi drugi - privatna osoba.

"Znači li to da trebam spavati u Ministarstvu?", zapitala se ona.

Barbarić je potom odgovarala na pitanja prisutnih i žustro polemizirala s nazočnima nakon čega joj je Ljiljana Zurovac, predsjednica Vijeća za tisak, objasnila je kako je ona javna osoba, te kako u svakom trenutku bez obzira na istek radnog vremena predstavlja instituciju u kojoj radi.

Nakon toga Barbarić je napustila sastanak koji je bio na temu ''Žalbena procedura Vijeća za tisak u BiH'' i ''Žalbena procedura Regulatorne agencije za komunikacije BiH''.

Inače, federalna ministrica okoliša i turizma Branka Đurić rekla je danas za Dnevni avaz da Mija Martina nakon disciplinske prijave ne dolazi na posao jer koristi godišnji odmor, te da je disciplinski postupak je u tijeku.

Podsjećamo, Mija Martina Barbarić na svojem je Facebook profilu podržala je hrvatskog reprezentativca Joa Šimunića statusom 'Za dom spremni!' zbog čega je pokrenut disciplinskipostupak protiv nje. Zbog sličnog poteza, kažnjen je i glasnogovornik Zavoda za zdravstveno osiguranje HNŽ-a, Dalibor Ravić.